Belföld

Félreértésre hivatkoznak a 44 köbméter fát kivágó férfiak

police.hu
police.hu

Hamarosan vádat emelhetnek azokkal a férfiakkal szemben, akik több mint negyven köbméter fát vágtak ki és loptak el a tápiószőlősi erdőből.

A Pest Vármegyei Rendőr-kapitányság tájékoztatása szerint egy helyi férfi hívta fel a segélyhívót, miután tudomására jutott, hogy két férfi engedély nélkül csonkította meg az erdő fáit. Az abonyi rendőrök két nappal később már a kihallgató helyiségben faggatták a lopással összefüggésbe hozott 39 éves helyi férfit, valamint 47 éves, tápiószentmártoni társát.

police.hu

Kiderült, hogy már nem először jártak platós kocsival az erdőben. Összesen 44 köbméter fát vágtak ki tavaly augusztus és szeptember között: 30 éves akácokat, nyugati ostorfákat, valamint tövises lepényfákat. A tulaj 1 millió 300 ezer forintban határozta meg a kárt.

Mindkét férfi félreértést emlegetett kihallgatása során. Azt állították, hogy megtévesztették őket,és a favágás megbízója becsapta őket, mikor tulajdonosként tett nekik ajánlatot. A kézfogással megpecsételt üzletben a 39 éves férfi felelt a traktoros szállításért, 47 éves társa pedig a láncfűrészt kezelte, fizetségül ők is kaptak a fából.

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lezárta a lopással gyanúsított férfiak ügyét, és továbbította az iratokat az ügyészség felé.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik