Belföld

Eljárásokat indít a rendőrség a Karmelitánál kordont bontó momentumosok ellen

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Szabálysértési vagy büntetőeljárásokat indít a rendőrség azokkal a momentumos országgyűlési képviselőkkel és szimpatizánsaikkal szemben, akik kordont bontottak reggel a Karmelitánál.

Ahogy arról beszámoltunk, a résztvevők lefektették a kordonokat, majd rájuk ültek, míg a rendőri sorfal beállt a Színház utcába. Ezt követően a Karmelita ajtajára Hadházy Ákos független képviselő és a momentumos Lőcsei Lajos kiragasztotta 7 pontos követelésüket. Hadházy szerint a követelések közül a legfontosabb az első pont, amely a sajtó szabadságát, valamint a „hazug propaganda” betiltását követeli. Szól továbbá a rendeleti kormányzás felszámolásáról, a sztrájkjog visszaállításáról, a természet védelméről, a fenntartható gazdaságpolitikáról, de követeli a „fideszes káderek” leváltását, illetve az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is.

Az ORFK délután közleményt adott ki a kordonbontás miatt. Azt írták, hogy a résztvevők lehajították, ledöntötték az építési területet határoló kordonelemeket és összekötő tartóelemeket vágtak át. És összesen 41 főt, köztük több országgyűlési képviselőt igazoltattak a be nem jelentett gyűlésen résztvevők közül. A gyűlés szervezőjével szemben szabálysértési feljelentést tesznek, és a felvételek elemzését és a helyszíni szemlét követően szabálysértési vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a rongálásban résztvevők ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik