Közélet

Kordont bontott a Karmelitánál a Momentum

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Kedd reggel 7 óra körül a Momentum politikusai és aktivistái teljesen elbontották a budai Várban, a miniszterelnök hivatalának otthont adó Karmelita kolostor előtt felállított kordont. A résztvevők lefektették a kordonokat, majd rájuk ültek, míg a rendőri sorfal beállt a Színház utcába. Rendőri erőszak nem történt, Tóth Endre, a párt országgyűlési képviselője azt mondta, hogy a bontás meglepően gyorsan haladt.

Farkas Norbert / 24.hu

Ezt követően a Karmelita ajtajára Hadházy Ákos független képviselő és a momentumos Lőcsei Lajos kiragasztotta 7 pontos követelésüket, Bedő Dávid országgyűlési képviselő pedig bejelentette, hogy a politikusok egész nap ott maradnak, és őrizni fogják a kordont.

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hadházy szerint a követelések közül a legfontosabb az első pont, amely a sajtó szabadságát, valamint a „hazug propaganda” betiltását követeli. Szól továbbá a rendeleti kormányzás felszámolásáról, a sztrájkjog visszaállításáról, a természet védelméről, a fenntartható gazdaságpolitikáról, de követeli a „fideszes káderek” leváltását, illetve az Európai Ügyészséghez való csatlakozást is.

A rögtönzött sajtótájékoztatón Hadházy elmondta: ezzel a hatalommal szemben is lehet eredményt elérni, de elegen kell lenni hozzá. Megjegyezte, hogy ezzel a listával nem panaszkodnak, hanem követelik a megvalósítását és hozzátette azt is, hogy az akcióval az ellenzéknek is üzennek, mert amíg működik a propagandagépezet, addig nincs jogállam.

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik