Belföld

BKK: újabb buszon lehet kerékpárt szállítani

MTI/Mónus Márton
MTI/Mónus Márton

Szombattól a 15-ös buszon is lehet kerékpárt szállítani; egy járművön egyszerre egy bicikli lehet – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A Belső-Ferencváros és Angyalföld északi része között, a belvároson át közlekedő 15-ös busz ezzel csatlakozik ahhoz a számos BKK-járathoz, amelyen lehet kerékpárt szállítani – olvasható a közleményben. A lehetőséget piktogram jelzi az érintett közlekedési eszközökön.

Ez az utasok körében népszerű lehetőség főként speciális helyzetekben jelenthet megoldást: ha valaki defektet kap, műszaki hiba lép fel, vagy ha hirtelen megváltozik az időjárás – írták.

Egy járművön egyszerre egy kerékpár szállítható. A kerékpárt az utazás idejére biztonságosan rögzíteni kell az erre kijelölt helyen. A járművezető ugyanakkor zsúfoltság esetén megtilthatja a kerékpárszállítást, ebben az esetben meg kell várni a következő autóbuszt.

Kerékpárt szállítani egy vonal- vagy gyűjtőjegy érvényesítésével lehet.

Az elmúlt években folyamatosan növekszik a kerékpárral közlekedők száma Budapesten: napról napra egyre többen használják mind a MOL Bubi bringákat, mind a saját tulajdonú bicikliket – áll a BKK közleményében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik