Belföld

Leadta a pénzzel teli tárcát a megtaláló a soproni benzinkúton, azt tették a dolgozók, amire gondol

Társtettesként elkövetett sikkasztás vétsége miatt állítja bíróság elé a Soproni Járási Ügyészség azt az elkövetőt, aki ellopta egy benzinkúton felejtett pénztárca tartalmát a kollégáival.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a két társával szemben megszüntették az eljárást, mert a velük szemben a lefolytatott közvetítői eljárás eredményes volt.

A vádirati tényállás szerint egy férfi az egyik soproni benzinkúton felejtette a pénztárcáját tavaly decemberben. Azt egy másik vásárló megtalálta és átadta a benzinkúton dolgozóknak. Három alkalmazott látta, hogy nagyobb összeg van benne, ezért bevitték az öltözőbe, ahol nem látja őket egy kamera sem, majd kivették a benne lévő 216 ezer forintot, és egyenlő arányban elosztották egymás között.

Az ügyészség a három gyanúsítottal szemben felfüggesztette az eljárást közvetítői eljárás céljából. Közülük ketten részt vettek a közvetítői eljárásban, köztük és az áldozat között megállapodás született, így az eljárást velük szemben megszüntette az ügyészség.

A vádlott azonban kivonta magát az eljárás alól, így nem született megállapodás közte és a sértett között, ezért vele szemben az eljárás folytatásának volt helye, melynek során az ügyészség vádat emelt ellene. A kár azonban megtérült, mivel azt a három elkövető közösen megtérítette az áldozatának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik