Belföld

Schiffer szerint a diáktüntetés nem a béremelésről szólt, hanem hogy “készüljenek kurva jó képek arról, hogy a rendőrség gyerekeket ver”

Bielik István / 24.hu
Bielik István / 24.hu

Ami kedden történt, az nem a pedagógus-béremelésről szólt, nem az óraszámemelésről szólt. Tudod, miről szólt? Klasszikust megidézve: készüljenek kurva jó képek arról, hogy a rendőrség gyerekeket ver. Erre ment ki a játék, hogy a világsajtó, a BBC, a CNN azzal legyen tele, hogy az orbáni diktatúra gyerekeket ver. Erről szól az egész showműsor.

– mondta Schiffer András a Magyar Jelen stúdiójában, egy beszélgetésben, ahol Czutor Zoltánnal, Budaházy Györggyel és Szakács Árpáddal vitatkozott. A beszélgetésnek arról a részéről, ahol Budaházy beszélt, már írtunk, most a 444 vette észre Schiffer szavait.

Schiffer hozzátette, hogy a közoktatási konfliktusban a Mi Hazánk a nyugodt erő. Szerinte nem az fog nyerni a konfliktussal, aki elviteti magát a rendőrökkel, hanem az, aki megkérdezi, hogy mit lehet tenni.

Arról is beszélt, hogy egy parlamenti képviselő ne menjen neki a rendőrnek,

ne bontson kordont, hívják azt akár Orbán Viktornak, akár Tompos Mártonnak. Ha úgy gondolja, hogy nem tud parlamenti eszközökkel élni, legyen az akár fideszes, akár momentumos- tegye le a mandátumát, mondjon le az állami fizetésről, és válassza Budaházy György útját. Aztán meglátjuk, hogy mi jön ki a nap végén.

Egyébként Schiffer azt is elismerte a műsorban, hogy a rendőrség fellépése aránytalan volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik