Belföld

Budaházy: Ez egy bátor döntés volt

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Ez egy bátor döntés volt. Sokan kritizálják a radikális oldalról, hogy csak egy enyhítést kaptunk, mintha csak egy harmadfokú ítélet lett volna, ami fölfüggesztettre váltja a büntetést. De látva ezt a baloldali hisztériát, ami nem feltétlenül csak nekem szól, hanem a kormányt akarják lejáratni ezáltal. Azért mégis csak kellett hozzá bátorság, hogy meglépje, ezért köszönöm a köztársasági elnökasszonynak, igazságügyi miniszter asszonynak, meg minden döntéshozónak, aki a háttérben mozgott, mert gondolom, ez egy ilyen összehangoltabb dolog volt. Mindannyiunk nevében köszönöm.

– mondta Budaházy György a Nyílt Sisak című műsorban.

Novák Katalin a pápalátogatást hozta fel okként Budaházyék kegyelmére, de Budaházy szerint akkor is kegyelmet kapott volna, ha nem jön ide a pápa.

Nyilván ez egy szerencsés vagy kellemes összekapcsolás volt, de egyébként ez szokás, szerintem Novák Katalin jól csinálta, mert ha amúgy is jön a pápa, miért ne akkor?

– mondta. Szerinte az ellene hozott ítélet lehetett az, ami átlendítette a Mi Hazánk mozgalmat az öt százalékos küszöbön 2022-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik