Belföld

Telex: megvannak az MVM új vezetői

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

A korábban távozni kényszerülő vezérigazgató-helyettesek helyett új vezetőket neveztek ki az MVM-nél – írja a Telex. A portál meg is nevezte a frissen megválasztott kulcsembereket:

  • Tamáska József lesz az új általános vezérigazgató-helyettes. Tamáska dolgozott a GDF Sueznél, az energiahivatalnál, volt korábban egy rövid ideig MET-es (interim pénzügyesként), most a PwC-től érkezhet.
  • Deme Krisztián lesz a kereskedelmi, (vagy ügyfélkapcsolati) vezérigazgatóhelyettes. Deme volt E.ON-os, majd az MFGT (földgáztárolócég) kereskedelmi vezetője, ambiciózus szakember, akinek informatikai és saleses háttere is van – írja a Telex.
  • Kiss Csaba a termelési vezérigazgatóhelyettes lesz. Kiss MVM-s, paksi, AES-es E.ON-os hátterü szakember.

A társaság friss vezérigazgatója, Mátrai Károly a helyén maradt, illetve a korábbi vezérigazgató-helyettesek közül egy, Fazekas László gazdasági vezérigazgató-helyettes is folytonosságot jelent.

Ahogy azt megírtuk, számos vezetőt és szakembert elbocsátottak az MVM-től. Mátrai Károly miután megismerte, átvilágította a céget, nem volt maradéktalanul elégedett azzal, amit talált. A sok különböző leányvállalat, alegység, kft. sokféle irányba húzott, nem voltak nagy, közös irányok, és a saját egyéni érdekeik és céljaik alapján dolgoztak az egységek.

Ahogy egyik, a változásokat még legpozitívabban kommentáló forrás mondta: muszáj volt valamit csinálni.

Kapcsolódó
Hullanak a fejek az MVM-nél, teljesen megváltozhat a cég
A igazgatói, szakterületi vezetői és leányvállalati vezetői szintet egyaránt érintik a változások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik