Belföld

Képszakadásra hivatkozik a férfi, aki nyakon szúrt egy anyját védő nőt a budapesti hotelben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntett kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a 37 éves férfival szemben, aki tavaly januárban nyakon szúrt egy anyját védő nőt egy használaton kívüli ferencvárosi hotelben.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlott  elismerte, hogy elszívott egy füves cigit, majd gyógyszert vett be. Állítása szerint onnantól kiesik neki a kép, és csak apró jelenetekre emlékszik, s arra, hogy jönnek a TEK-esek.

A vádirat szerint a férfi kábítószertől bódult állapotban ért haza a használaton kívüli hotelbe, ahol az élettársával és a közös gyermekeikkel együtt lakott. Ezután további antidepresszáns gyógyszereket vett be.

A férfi a túladagolt gyógyszer és kábítószer együttes hatására rosszul lett, öntudatlan állapotba került és összeesett a folyosón. Az élettársa segítségért kiáltott, amire a szomszédos szobában lakó nők közül a 65 körüli nő segítségére sietett a negyven körüli lányával, s visszakísérték a férfit a saját szobájába, majd mentőt hívtak hozzá. Sőt a mentőszolgálat munkatársainak iránymutatásával még elsősegélyt is nyújtottak neki.

Ennek során azonban a férfi hirtelen magához tért, és az önhibából eredő tudatzavar állapotában azt hitte, megtámadták, ezért összetörte az élettársa telefonját, a neki segítő szomszéd nőket pedig hangosan szidalmazta. A két nő megijedt, visszamenekültek a saját szobájukba, és magukra zárták az ajtót.

A betépett férfi azonban utánuk futott, berúgta a bejárati ajtójukat, majd a fürdőszobába menekülő nők után ment, és ököllel nekik esett. A későbbi áldozat édesanyja ekkor a lánya segítségére sietett, és felszólította a támadót, hogy ne bántsa a lányát. A férfi ekkor az idősebb nő felé fordult, és öt is ököllel verte.

Ekkor viszont a fiatalabb nő próbált segíteni az édesanyjának, megpróbálta lefogni a férfit, aki ekkor felkapott egy bicskát az asztalról, és nyakon szúrta vele az anyját védő nőt, majd ledobta a kést a földre dobta és kiment a szobából.

A támadó párja eközben egy földszinti lakótól kért segítséget, aki visszakísérte a társát a saját lakószobájába. Megkéselt nő nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülést szenvedett. A támadó akár tíz év börtönt is kaphat a halmazati büntetések miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik