Belföld

Börtönbe küldenék a kevés segély miatt őrjöngő sorozattolvajt

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Alig egy hónap alatt kilenc lopást követett el egy huszonéves férfi a szabadulása után Marcalinál. A Marcali Járási Ügyészség folytatólagosan, kisebb értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt állítja bíróság elé. Egy fiatal társa is benne volt pár balhéban, ezért ő sem ússza meg a felelősségre vonást.

A büntetett előéletű férfi tavaly tavasszal szabadult a börtönből, augusztustól azonban  újra bűnözni kezdett. Először egy marcali étteremben nyúlt le egy pénzgyűjtő perselyt, majd az egyik nagyáruházból és egy másik üzletből lopkodott különböző műszaki és használati holmikat.

Ebben az időszakban egy ismerőse fogadta be az idősebb férfit, de a vádlott ott is hozta a formáját, feltörte a jótevője szobáját, s ott is a kezéhez tapadt egy mobil. Később a házigazda megbízta a férfit és a fiatalabb társát, hogy fűrészeljék össze a tűzifát, de ők inkább ellopták a tévéjét, nyomtatóját és különböző szerszámait. De nem csak ezek miatt állítják őket bíróság elé.

A Somogy Vármegyei főügyészség tájékoztatása szerint a fiatalabb férfi tavaly szeptemberben segélyért folyamodott a helyi önkormányzathoz. A vádlottak kevesellték a kapott összeget ezért kiabálni kezdtek az épület előtt megrongáltak több ott elhelyezett táblát, illetve virágtartó kosarat. Az eset után az idősebb férfit letartóztatták. Az idősebb garázdára börtönt, míg a fiatalabb cinkostársára pedig közérdekű munka büntetést kértek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik