Belföld

Új vezérkari főnök: Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja

Illyés Tibor / MTI
Illyés Tibor / MTI

Magyarország megérdemli, hogy ütőképes hadserege legyen, mondta a Honvéd Vezérkar új főnöke első állománygyűlésén a Honvédelmi Minisztérium honlapjára szombaton feltöltött videó szerint.

Böröndi Gábor a pénteki, szentendrei eseményen részletezte azokat az irányelveket, amelyek mentén vezetni kíván. Az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott, „lehetőséget kaptunk arra, hogy megváltoztassuk a magyar honvédséget, és meg fogjuk változtatni együtt”, de a változás és a sikerhez vezető út „fájdalmas” lesz.

Vér, könny, sírás, veríték, fájdalom, ez lesz a sikerhez vezető út (…). És a végén nyerni fogunk

– fogalmazott. Elmondta, a jövőben kiképzés, felkészítés, gyakorlatok várhatók, ugyanakkor azt is megígérte, hogy ott lesz a katonákkal, vezeti őket, vállalja a felelősséget, és a végén nyerni fognak, mert a vezetés alapja a bizalom, és ő bízik a katonákban, bízik abban, hogy tényleg akarják a sikert.

A legfontosabb a becsület, az egyenruha és a másik tisztelete, mert ha nincsenek erkölcsi, etikai értékeik, akkor „semmik”, jelentette ki a vezérkar főnöke. Továbbá azt mondta:

Ha átmegy a Gripen a falu fölött, az a szabadság hangja. Ha a Leopard lő éjszaka Szomódon, az a szabadság hangja. Az a magyar szabadság hangja.

Az állománygyűlésen Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter mellett a tárca vezetői, valamint a Magyar Honvédség alakulatainak parancsnokai vettek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik