Belföld

Újabb részletek az M0-son halálra gázolt 92 éves férfi ügyében: egy időre a gázoló is megállt

Nem igaz, hogy nem állt meg egyetlen autó sem azután, hogy vasárnap késő este halálra gázolták az M0-s körgyűrűn a 92 éves román férfit – mondta el a Telexnek Balogh Csilla Tünde, az áldozat családját képviselő ügyvéd. Kiderült, a szerencsétlenség után a gázoló autó mögött közlekedő második és harmadik autó is megállt, ők viszont már nem tudtak segíteni az idős férfin.

Az M0-áson Törökbálint térségében vasárnap este történt baleset horrorisztikus körülményeit – miszerint legalább 40 autó áthajthatott a holttesten – az ügyvéd pontosította. Mint mondta, az ütközés után ténylegesen megállt két autó, azonban a forgalom teljes leállításáig feltételezhetően több autó is áthaladt a testen, ezek számát azonban pontosan nem ismerjük.

Az ügyvéd arról beszélt, hogy az ütközés után maga a gázoló jármű is megállt egy rövid időre, nem azonnal ment tovább.

A szürke Mercedes Vitóval közlekedő elkövető és két utasa vélhetően ekkor mérték fel, mi is történt pontosan. A kisbusz vezetője ezután anélkül, hogy mentőt, vagy bármilyen más hatóságot értesített volna, egész egyszerűen továbbhajtott az ütközéstől egyébként látványosan összetört autóval, amelynek betört szélvédőjén alig lehetett kilátni. Az összetört járművet május 2-án reggel Diósdon találták meg. Az elkövetők a baleset után a kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek, és távoztak a helyszínről.

Az ügyvéd a tragédia előzményeiről elmondta, hogy a 92 éves román férfi egy turistabusszal tartott éppen hazafelé Spanyolországból, ahol dédunokáit látogatta meg. A baleset előtt megálltak az egyik pihenőben az M0-s autóúton, ahonnan Balogh elmondása szerint a férfi azért akart átmenni az autópálya másik oldalára, mert abban az étteremben, amelynél ők parkoltak le, nem volt másfél literes víz, csak félliteres. Ezért döntött úgy a férfi, hogy átmegy a túloldali benzinkútra, ekkor történt a baleset.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik