Belföld

Kubatov Gábor elárulta, melyik a kedvenc Kocsis Máté-idézete

MTI / Balogh Zoltán
MTI / Balogh Zoltán

Egy Kocsis Máté-videót tett ki szombaton a saját Facebook-oldalára Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, aki a születésnapján azért köszöntötte így a Fidesz frakcióvezetőjét, mert szerinte Kocsisnak ez volt a legjobb parlamenti megszólalása.

Az idézett felszólalás alig néhány nappal ezelőtt hangzott el a parlamentben, amikor is Kocsis Máté Jámbor Andrásnak, a Párbeszéd képviselőjének napirend előtti felszólalására reagált. Jámbor azt kérte számon a kormánypárti politikusokon és médián, hogy a Szikra Mozgalom egyik aktivistája 14 napig volt előzetes letartóztatásban, mire kiderült, hogy nem követett el bűncselekményt. Kocsis Jámbornak címezve így fogalmazott:

Maga egy Magyarország felforgatásán dolgozó, békétlenséget szító, külföldről támogatott, tőről metszett kommunista, drága barátom.

Hozzátette: Jámbor „Lenin és a bolsevikok gyilkos céljait szolgáló újságról nevezett el mozgalmat, és igen, drága barátom, ez pontosan olyan, mint ha valaki a Völkischer Beobachterről vagy a Der Stürmerről nevezne el mozgalmat Magyarországon rohamozó mozgalom néven, és gyilkos ideológiát terjesztene az országban.”

Úgy tűnik, ezek a szavak belopták magukat Kubatov Gábor szívébe, hiszen mai posztjában ezt nevezte Kocsis Máté legjobb parlamenti felszólalásának.

Kiemelt kép: Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője (b) és Kubatov Gábor, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a párt alelnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 4-én. MTI/Balogh Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik