Belföld

Kiderült, hol zajlik a magyarországi neonáci küzdősport-gála

Miután a budapesti helyszín tulajdonosa visszalépett, új helyet kellett keresnie az „Európai Harc Éjszakája” című neonáci küzdősport-gála szervezőinek.

Ezt Budapesttől 80 kilométerre, a Fejér megyei Csókakőn találták meg – szúrta ki a 444.hu Michael Colborne, a Bellingcat újságírója által közölt fotókon, amik nyilvános Instagram-posztokból származnak.

Frissítünk!

A magyar rendőrség is megtalálta a rendezvényt, a szervező Légió Hungária Telegram-csatornáján este 8 után közzétett fotó alapján több rendőrségi járművel körülbelül 30-40 rendőr jelent meg az esemény helyszínén.

Mint arról korábban írtunk, a Légió Hungária szombat délutáni posztjai szerint a rendezvényt a kényszerű helyszínváltozás ellenére megtartják: „Bármennyire is próbálják ellehetetleníteni, a gála meg lesz tartva.” – írták. Hozzátéve, a mérlegelések pénteken lezajlottak, az első küzdelmek szombaton délután 4-kor meg is kezdődtek, „összesen 32 harcos küzd ma meg a ringben a European Fight Night gálán”.

A rendőrség pénteken azt közölte: „a sporteseménynek beállított militáns, neonáci, küzdősport rendezvény ténylegesen egy szélsőjobboldali találkozó, melyre várhatóan több száz radikális szimpatizáns érkezik Európa országaiból”. A korábbi alkalmak történései alapján pedig a rendőrség szerint „okkal feltételezhető a náci ideológia, a nyílt antiszemitizmus, a rasszizmus megjelenése nem kizárólag az eseményre korlátozva”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik