Belföld

Elkezdődtek a harcok a budapesti neonáci találkozón

Frissítünk!

A Légió Hungária szombat délutáni posztjai szerint a rendezvényt a kényszerű helyszínváltozás ellenére megtartják: „Bármennyire is próbálják ellehetetleníteni, a gála meg lesz tartva.” A mérlegelések pénteken lezajlottak, az első küzdelmek szombaton délután 4-kor meg is kezdődtek, „összesen 32 harcos küzd ma meg a ringben a European Fight Night gálán”.

Péntek délután visszalépett a mai neonáci rendezvény helyszínének budapesti tulajdonosa – írja a Blikk.

A cikk szerint a tulajdonos mégsem hajlandó helyet biztosítani a szélsőjobboldali nemzetközi találkozónak, vélhetően a kiszivárgott hírek és rendőrségi nyomás hatására visszakozott.

Mint arról beszámoltunk, a hétvégén újabb európai szélsőjobboldali nacionalista rendezvénynek ad otthont Budapest: az Európai Harc Éjszakájának (European Fight Night) szervezői közé tartozik a magyar Légió Hungária, a német Nibelungok csatája és a Pride France is. Az eseményről a rendőrség közölt tájékoztatást.

A szombati, titkosan szervezett találkozó a nevében ugyan egy „fight night” – egy 12 országból érkezett szervezetek számára meghirdetett küzdősportgála –, ám az eseményről szóló posztok szerint lesznek koncertek és szélsőjobboldali divatmárkák vására is, a cél pedig a különböző szélsőjobbos csoportok közötti kapcsolatépítés. Mivel sok európai ország tiltja a hasonló gyűléseket, a reklámok ellenére a résztvevők nem készíthetnek fotókat, videókat, és az esemény pontos helyszíne sem nyilvános.

A szervezők szombat reggel a Telegram-csatornájukon tették közzé három nyelven, hogy új helyszínre viszik a rendezvényt. Azt írják, rendőrségi nyomásgyakorlás miatt a rendezvény helyszínének tulajdonosa visszalépett, az új helyszínről később tájékozódhatnak a résztvevők.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik