Belföld

Havasi Bertalan szerint nem vágtak ki semmit az Orbán-interjúból, csak ugrott egyet a felvétel

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Fakenews a dollármédiában – nem kivágás: jelkimaradás! – ezzel a címmel adott ki rövid közleményt szombaton Havasi Bertalan. A miniszterelnök sajtófőnöke arra utalt, hogy Orbán Viktor péntek reggeli rádiós interjújából kimaradt egy rész a YouTube-ra felkerült verzióból. A következő mondatok hiányoztak a YouTube-videóból:

Az ukránok veszteségei a mi veszteségeink is. Az önérdekünk is azt mondatja velünk, hogy legyen a szomszédunk egy sikeres Ukrajna. (…) Ott magyarok is élnek, Ukrajna egy része az ősi magyar föld, ami most Ukrajnához tartozik, és ott őshonos közösségként léteznek a magyarok.

A hiányos felvételre elsőként Benyó Rita újságíró hívta fel a figyelmet a Facebookon, amit számos portál, köztük a 24.hu is szemlézett.

Erre reagálva írta ma a távirati irodának megküldött közleményében Havasi Bertalan, hogy

Orbán Viktor pénteki rádióinterjúit párhuzamosan streameljük YouTube-on és Facebookon. Tegnap a jel a YouTube-on pár pillanatra megszakadt, majd magától folytatódott. Ezt mi nem érzékeltük. Így lett egy »ugrás« a YouTube-élőben, így a felvételen is. (A Facebookon nem, ott végig fent volt a teljes interjú.) A felvételt azóta cseréltük a YouTube csatornán, és már fent van a hiányolt rész is, újra elérhető a teljes interjú.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik