Belföld

Videón, ahogy ellopnak egy vemhes kancát az ipolyszögi cowboyok

police.hu
police.hu

Azonosították és elfogták azt a két fiatal férfit, akik kétszer is elloptak egy lovat Ipolyszögön. A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság  tájékoztatása szerint a 21 éves helyi férfi és 22 éves barátja május elsején negyed háromkor azzal a szándékkal ment az egyik lovastanyához, hogy ellopnak egy lovat, hogy lovaglással űzzék el az unalmukat.

A kerítés letaposása után a két férfi bejutott a patásoknak kialakított területre, majd kisebb kergetőzés után leválasztottak a ménesből egy fekete színű vemhes, magyar félvér lovat.

A lóhajcsárok bála madzagot tettek az állat nyakába kötőféknek, majd elvezették az Ipoly folyó irányába. A tanyától távolabb a fiatalabbik férfi egy rövid ideig szőrén megülte a vemhes kancát, majd amikor a ló hátán váltani akartak, az állat elszabadult és visszanyargalt a tanyára, ahol egy az utcában lakó férfi becsukta a karámba ismerőse lovát.

A két cowboy nem adta fel és 16 óra után ismét visszatértek a tanyához, ahol a karámban a patásra ismét bála madzagból kötőféket tettek, majd kivezették a két millió forint értékű lovat a kerítések közül, de az állat nem bírta a kötöttséget és ismét elszabadulva visszament a tanyára. Ekkor érkezett ingatlanához a tulajdonosa, aki már csak a távolban szaladó két alakot látta

–  írta közleményében a rendőrség.

A balassagyarmati nyomozók rövid időn belül beazonosították és elfogták a két helyi férfit, majd dolog elleni erőszakkal nagyobb értékre elkövetett lopással gyanúsították meg. A két fiatal beismerte a bűnösségét.

A fiatalabb férfit többrendbeli szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétségének elkövetésével is gyanúsítják, mert állítólag élelmiszereket, italt és édességeket lopott a cinkostársaival. A bíróság letartóztatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik