Belföld

Eszméletlenre verte a beszóló gyalogost egy rolleres az V. kerületben – videó

Eszméletlenre verte a rászóló gyalogost egy elektromos rollerrel közlekedő férfi Budapest belvárosában. A Fővárosi Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állítja bíróság elé a 22 éves fiatalembert.

Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi beismerte a bűnösségét, és azzal magyarázta, hogy nagyon dühös lett attól, ahogy a sértett beszólt neki.

A vádirat szerint a fiatal a belvárosban közlekedett pontosan egy évvel ezelőtt az elektromos rollerével, és ennek során a járdára is felment a járművel. Ezt egy arra járó férfi szóvá tette neki, amire ő leszállt a rollerről, majd odalépett hozzá és kétszer ököllel arcon vágta.

Az ütések következtében a gyalogos elvesztette az egyensúlyát és hanyatt esett, feje az aszfalthoz csapódott, eszméletét vesztette, és életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. A fiatal ezután felszállt a rollerre, és elhajtott vele a helyszínről.

A főügyészség letöltendőt kért az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolt fiatalra.A rolleres akár nyolc év börtönt is kaphat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik