Belföld

175 tonna fémhulladékot gyűjtött össze egy kaposvári házaspár, 29 milliót kerestek vele

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

175 tonna fémhulladékot gyűjtött össze egy harmincas éveiben járó kaposvári házaspár. A Kaposvári Járási Ügyészség különösen jelentős mennyiségű hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt állítja őket bíróság elé.

Csapó Gábor, a Somogy Vármegyei Főügyészség szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy a vádlottak részbeni beismerő vallomást tettek a kihallgatásuk során.

A vádirat szerint a harmincas éveiben járó nő és férje elhatározták, hogy fémhulladék feldolgozása útján fognak pénzhez jutni. Bár engedélyük nem volt a tevékenységhez, közel másfél éven keresztül szorgalmasan gyűjtötték a hulladékot a kiskorú gyermekük nevére vett ingatlanon.

Az udvaron aztán szétbontották és szétválogatták a holmikat, majd leadták a környékbeli fémkereskedelmi telephelyeken. A házaspár rövid időn belül majdnem 29 millió forintos jövedelemre tett szert ezzel. A sok esetben hétvégén, illetve ünnepnapokon is lévő zaj azonban egy idő után felkeltette a környéken lakók, majd a hatóságok figyelmét is.

Ezért az összehangolt helyszíni ellenőrzést követően eltiltották a párt az engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységtől, s büntetőeljárást indítottak ellenük.

A büntetett előéletű férfire letöltendőt, míg a nejére felfüggesztett szabadságvesztést kértek, azzal, hogy tiltsák el őket a járművezetéstől – mivel autóval szállították a hulladékot a fémkereskedelmi telephelyekre –, és vagyonelkobzást is rendeljenek el velük szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik