Belföld

Öt és fél év fegyházat kértek a férfire, aki kirabolta a beteg szomszédját Ceglédnél

ugyeszseg.hu
ugyeszseg.hu

Minősített rablás miatt állítja bíróság elé a Ceglédi Járási Ügyészség azt a férfit, aki pár hónappal ezelőtt kirabolta éjszaka az idős és beteg szomszédját Ceglédnél.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy öt és fél év fegyházat és hat év közügyektől eltiltást kértek a bűnösségét beismerő férfire.

Az elkövető és az áldozata egy telken, de külön épületekben lakott. A terhelt tudta, hogy a hatvanas éveiben járó szomszédja járókerettel közlekedik, és azt is, hogy abban a kabátban alszik mindig, amelyikben a nyugdíja van. Az elkövető tavaly december 9-én kikapcsolta az áramot éjszaka a  szomszédjánál, majd behatolt a lakrészébe.

ugyeszseg.hu

Mivel az áldozata felébredt a zajra, ezért a fejére húzott egy takarót, hogy ne ismerje fel. A szomszédja próbált védekezni, de az elkövető rászorította a fejére a pokrócot, miközben benyúlt a kabátja zsebébe és kivett belőle százezer forintot.

A támadó kimenekült a szobából a pénzzel, majd előbb saját lakásában, később pedig az udvaron található szárítógépben rejtette el a zsákmányát. A nyomozás során megtalálták a masinában a pénzt, és visszaadták a tulajdonosának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik