Belföld

Hatéves korától erőszakolta a kislányát egy rétsági férfi és az öccse

Jogerősen is súlyos büntetésre számíthatnak azok a rétsági testvérek, akik rendszeresen fajtalankodtak az idősebbik férfi kislányával. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a táblabíróság utasítsa el a fegyházra ítélt férfiak és védőik  fellebbezését.

Csiha Gábor Sándor szóvivő tájékoztatása szerint az idősebbik testvér rendszeresen dolgozott Németországban. Az itthon tartózkodása során pedig arra kényszerítette a 2004-ben született kislányát hatéves kora óta az öccsével, hogy nézze végig az egymás jelenlétében végzett önkielégítésüket, más alkalmakkor pedig szexuális cselekményeket végeztek a gyerekkel. A fivérek 2014 december végéig fajtalankodtak a gyerekkel.

A Balassagyarmati Törvényszék bűnösnek mondta ki az 51 éves és 49 éves férfit 12. életévet be nem töltött, az elkövető hozzátartozója sérelmére, erőszakkal, azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva, többek által, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében. Az idősebb férfit 14 év, míg beszámítási képességében korlátozott öccsét 8 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte.

Az apát 10 évre, a nagybácsit pedig 8 évre eltiltották a közügyektől, és minden olyan tevékenységtől, amely során 12 év alatti személlyel foglalkozhatnának. Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész a jogi indokolást támadva, míg a fivérek és védőik elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a büntetések enyhítése céljából éltek fellebbezési jogukkal.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a napokban előterjesztett másodfokú indítványával kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál az ítéleti indokolás kiegészítését, és a védelmi fellebbezések elutasítását. Az apa letartóztatásban, a hasonszőrű  testvére pedig szabadlábon várja a másodfokú eljárás befejezését.

Ajánlott videó