Ahogyan az idő melegszik, úgy vágyunk egyre jobban a szabadban lenni, a szabadban enni. A Lidl erre az időszakra is kiemelten készül minden évben. Ahogy már az áruházlánctól megszokhattuk, minőségben és kínálatban sem köt kompromisszumot. Idén ezért a grillhúsok választékát 70%-kal növelték meg, a tavalyi évhez viszonyítva, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. A magas minőségű és kedvező árú, több mint 50 terméket magában foglaló szortimentben most új termékek és újfajta ízesítések is megtalálhatóak lesznek.
A szárnyas, a sertés és a marhahús kedvelői is hatalmas kínálatból választhatják ki a kedvencüket.
Különféle marinádozott csirke- és kacsamellfilék, csirkeszárnyak és combok, csirkecombsaslik, pulyka grillkolbász és csirke hamburger is színesítik a szárnyashús palettát.
A sertés és marhahúsokből készülő grill termékek között pedig ott lesznek a hűtőpultban a grillkolbászok, a grillhurka, és a sütőkolbász is. A Balkán jellegzetes csevapcsicsája mellett nem maradhat el a marinádozott sertéstarja és sertéskaraj, a magyaros ízesítésű császárszalonna vagy éppen egy jó szaftos marhacomb sem. Ha pedig valami még különlegesebbet szeretnénk készíteni a Wagyu marha hamburger húspogácsát érdemes kipróbálni.
Tavaly már nagy népszerűségre tett szert a Lidl saját márkás Grill&Fun termékcsaládja. Ezeket a termékeket az idén sem kell nélkülöznünk a kerti partikon.
A sertés grillkolbász partymix, a sertés grillrudacskák, a mini grillkolbászok kihagyhatatlan elemei a szabadban sütésnek, ezért idén a sertés grillkolbász újféle, fokhagymás és szarvasi ízesítéssel is kóstolásra vár.
Ne feledkezzünk meg a halakról sem! Fantasztikus grillvacsorát készíthetünk a grill lazacfiléből, a füstölt lazac filéből, a garnélanyársból, a kardhal filéből és a hekk medalionból is.
A tökéletes eredmény érdekében azonban fontos, hogy körültekintően válasszuk ki a különféle hozzávalókat. A Lidl nagy hangsúlyt fektet arra, hogy termékei kiváló minőségűek legyenek, és hogy minél nagyobb arányban magyar beszállítóktól érkezzenek. Ennek köszönhetően a szortiment döntő többsége hazai termék, amely nem csak a kiváló minőségre jelent garanciát, de a magyar gazdaság szempontjából is előnyös.
Miután kiválasztottuk a megfelelő grillhúsokat, tegyünk még egy kört a helyben sütött ropogós pékáruk és a friss zöldségek irányába. A több mint 80 féle helyben sütött pékáru között biztosan megtaláljuk kedvencünket, amivel még gazdagabbá tehetjük a szabadban sütött ételeinket. A Lidl zöldségespultjából pedig nem lesz nehéz köretet választani az ínycsiklandó húsok mellé. Hetente legalább 150-féle friss zöldség és gyümölcs várja, hogy az asztalra kerüljön a többi finomság mellé.
Íme néhány recept Széll Tamástól, a Lidl séfjétől, akitől a grillezéshez, smokerezéshez elengedhetetlen tuti szárazpác, avagy a BBQ rub elkészítését is elleshetjük.