Belföld

Beismerte tettét a buszról leszálló nőket zebrán elgázoló sofőr, egyik áldozata meghalt

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt állítja bíróság elé a Székesfehérvári Járási Ügyészség azt a férfit, aki elgázolt két busztól leszálló nőt másfél évvel ezelőtt Székesfehérváron. Az egyik zebrán elütött nő meghalt, a másik maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket szenvedett.

Jászberényiné Király Teodóra, a Fejér Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy másfél év fogházat és öt év járművezetéstől eltiltást kértek a bűnösségét beismerő férfire arra az esetre, ha az előkészítő ülésen is beismeri a tettét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A férfi Székesfehérvár lakott területén belül közlekedett az Új Csóri úton a 8-as főút felé 50-55 km/óra sebességgel. A két nő, miután leszállt a helyijáratos buszról, át akart kelni a zebrán. Amikor megkezdték az átkelést, a sofőr legalább 68 méter távolságra haladt tőlük és már két másodperce pirosat mutatott neki a lámpa.

Az autós azonban sem a gyalogosokat, sem a fényjelzőkészülék piros jelzését nem észlelte, mert balra a pékség irányába akart kanyarodni és figyelmét a pékség felirata kötötte le. A gyalogosok már a két forgalmi sávot elválasztó terelővonalnál jártak, amikor a férfi nem adott nekik elsőbbséget, és fékezés nélkül elütötte őket.

Az ütközés következtében mindkét nő  a kocsi motorháztetőjére, szélvédőjére, majd pedig az aszfaltra csapódott. Az egyik nő sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba szállítását követően meghalt, míg a másik áldozatnál maradandó fogyatékosság alakult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik