Belföld

Felfüggesztettet kértek az apára, aki ötéves kisfiára borult a megpakolt targoncával

Foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a Zala Vármegyei Főügyészség azzal az édesapával szemben, aki zalaegerszegi munkahelyére bevitt ötéves gyermekének halálát okozta a targoncájával.

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2021 óta tevékenykedett targoncavezetőként egy zalaegerszegi cégnél, ahol tavaly augusztusban egy este túlórában dolgozott, a telephelyre pedig magával vitte két kiskorú gyermekét is.

A vádlott a targoncával egy 12 méter hosszúságú, több mint két tonna súlyú betonacél köteget emelt fel, de a rakományt nem az előírásoknak megfelelően rögzítette, és nem győződött meg arról, hogy más nem tartózkodik az emelőgép környezetében.

Amikor a targoncával elindult, észlelte, hogy a közelben van az ötéves fia, de ezzel egy időben a rakománya oldalra csúszott, elszakította a rögzítőhevedert, a targonca pedig az oldalára borult. Az emelőgép fülkéjének fémváza a gyerekre borult, aki olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása után meghalt.

Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó felfüggesztett felfüggesztett börtönbüntetést, és targoncavezetői foglalkoztatásról eltiltást kért az apára.

Ajánlott videó