Belföld

Orbán Viktor után szólal fel a budapesti CPAC-konferencián a nemrég kirúgott tévés, Tucker Carlson

A csütörtökön kezdődő két napos CPAC Hungary konferencián online jelentkezik be Tucker Carlson, elvileg közvetlenül Orbán Viktor után – ez derül ki a szervezet honlapján közzétett beosztásból.

Épp ma reggel számoltunk be arról, hogy egy fehér felsőbbrendűséget hirdető levél vezetett végsősoron Tucker Carlson elbocsátásához a Fox News-nál. A New York Times szerint a csatornánál attól féltek, hogy Carlson üzenete kiszivároghat, ami érzékenyen érinthette volna a Fox News-t. Az üzenetben Carlson arról számolt be, hogy videón látta, ahogy Donald Trump támogatói megvernek egy antifa aktivistát, ám miközben ez nem tetszett neki, mert többen ütöttek egy embert, mégis drukkolt a trumpistáknak, hogy végezzenek az aktivistával.

A fehér ember nem így harcol

– írta, majd hozzátette, hogy ugyanakkor azt szerette volna, ha az aktivista súlyos sérüléseket szenved.

A CPAC (azaz a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát) Hungaryt az Alapjogokért Központ rendezi. A CPAC eredetileg az 1970-es évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezték meg Budapesten. A szervezők szerint az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) által útjára indított CPAC „egyébként is zászlóshajója a jobboldali erők építkezésének”.

Az idei konferencián a magyar kormány több minisztere (Lázár János, Gulyás Gergely, Nagy István) is felszólal, és számos külföldi politikus. Orbán Viktor a tavalyi rendezvényen elmondta a „konzervatív sikerrecept” 12 pontját, a többi között azt is, miszerint „a saját szabályaink szerint kell játszanunk, barátokat kell keresnünk és közösséget kell építenünk”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik