Belföld

Fordulat Babicsek Bernát halála ügyében

PADDY AND THE RATS / FACEBOOK
PADDY AND THE RATS / FACEBOOK
A részletes szakvélemény szerint a fiatal művészt talán megmenthették volna.

Újabb fordulat jöhet Babicsek Bernát halála ügyében. A fiatal művész 2021. december 31-én hunyt el, füstmérgezés miatt. A solymári otthonába telepített riasztó jelzett a biztonságtechnikai cégnél, ki is mentek a helyszínre, de nem intézkedtek. A Blikk most azt írja, a részletes szakvélemény a szülők állítását támasztja alá, valóban mulasztás történhetett. Szülei korábban is úgy vélték, Babicsek Bernát még élne, ha gondosan jár el a cég munkatársa. Feljelentést tettek halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság először azt elutasította, de később újraindították a nyomozást.

A család jogi képviselője, Borbély Zoltán a lapnak azt mondta, a részletes szakvélemény egyértelműen alátámasztja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részéről, miután a solymári ház füstjelzője riasztott.

Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék.

A szakvéleménynek kulcsszerepe van abban, megtalálják-e a felelőst. Az a kérdés, ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség, terhel-e bárkit. Ennek függvényében halad tovább az ügy – tette hozzá a jogi szakértő. A Blikk emlékeztet rá, a biztonsági cég és a diszpécser eddig azt állította, az előírásoknak megfelelően jártak el, ha viszont bebizonyosodik a mulasztás, akár büntetőeljárás is indulhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik