Belföld

Mentővel vitték a berettyóújfalui börtönkórházba Galambos Lajost

Átszállították a berettyóújfalui börtönkórházba Galambos Lajost., aki egy héttel ezelőtt kezdte meg a 3 és fél éves börtönbüntetését Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Ahogy azt korábban megírtuk Lajcsit gyengélkedőre vitték a börtönben lévő kötelező egészségügyi vizsgálata után. A zenész ügyvédje a Blikk megkeresésére azt mondta, hogy a védencét ideiglenesen átvitték mentővel a büntetés-végrehajtás központi kórházába, hogy teljesen kivizsgálják.

Többször beszéltünk telefonon, és hallottam a hangján, hogy nincs jól. Mióta bekerült, alig eszik valamit az egészségi problémái miatt. Pszichésen jól viseli a rácsok mögötti életet, fizikailag annál kevésbé

– mondta a lapnak Csontos Zsolt, aki jelenleg személyesen tartja védencével a kapcsolatot.

Galambos Lajost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. A zenész halasztást kért az egészségi állapota miatt, de ezt a bíróság nem tartotta alaposnak, így elutasította indítványát. A zenész szerdán vonult be a baracskai börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik