Belföld

Gyengélkedőre vitték Galambos Lajost a börtönben lévő orvosi vizsgálat után

Olajos Piroska
Olajos Piroska

Átesett a börtönben lévő kötelező egészségügyi vizsgálaton Galambos Lajos, aki szerdán délelőtt kezdte meg a 3 és fél éves börtönbüntetését Baracskán, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Miután az egészségügyi problémái miatt korábban halasztást kérő zenészt magánmentővel vitték be a börtönbe, és az ügyvédje szerint két műtétet is el kellene végezni a közeljövőben Lajcsin, ezért különös jelentőséggel bírt, hogy mit állapítanak majd meg nála az orvosok.

Megvizsgálták és túl van a törvény szerinti egészségügyi vizsgálatokon, jelenleg a gyengélkedőn tartózkodik

– mondta a 24.hu-nak Csontos Zsolt, a trombitás ügyvédje, aki ennél többet nem osztott meg a védence állapotáról.

Lajcsi bő két hónappal ezelőtt azt mondta, hogy olyan gyógyíthatatlan betegséggel küzd, ami hatással lesz az egész hátralevő életére. Ennek részleteiről ezt mondta a HOT! magazinnak a bevonulásának elhalasztásakor:

Tüdőtágulásom van, úgynevezett keszonbetegségem, amitől gyakorta fulladok, köhögök, ezenkívül más problémám is van, ami kizárja azt, hogy bevonuljak. Bővebben nem szeretnék beszélni a részletekről, de azt elmondhatom, hogy a betegségem gyógyíthatatlan és visszafordíthatatlan.

Galambos Lajost három év hat hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte tavaly decemberben a Budapest Környéki Törvényszék a gáz-, víz- és áramlopási ügye miatt. A zenész halasztást kért az egészségi állapota miatt, de ezt a bíróság nem tartotta alaposnak, így elutasította indítványát. A zenész szerdán vonult be a baracskai börtönbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik