Belföld

Lezárták a fák nélküli lombkoronasétányhoz vezető utat

FACEBOOK / CIVISBICIKLIS
FACEBOOK / CIVISBICIKLIS

Lezáratta a fák nélküli lombkoronosétányhoz bevezető utat Nyírmártonfalva polgármestere – írta meg a Magyar Narancs. A változást a lap egyik olvasója vette észre még vasárnap. Állítólag egy táblát is elhelyeztek a helyszínen a következő felirattal:

Magánterület! Illetékteleneknek belépni tilos.

A Hajdú-Bihar megyei Nyírmártonfalva az idén márciusban került rövid időre az érdeklődés középpontjába, miután kiderült, hogy a településen úgy épült 60 millió forintos uniós támogatásból lombkoronasétány, hogy annak építésével párhuzamosan tarra vágták az azt körülvevő erdőt. Az 50 méter hosszú sétányt a fák lombkoronájának szintjébe álmodták meg, ám fák helyett most csak pavilonok, egy játszótér és két, félkész vécé van a kilátó mellett.

A kialakult helyzetért a község polgármestere, Filemon Mihály leginkább az uniós döntéshozókat hibáztatta, mondván, későn bírálták el a már 2017-ben beadott pályázatot, közben pedig az erdő vágásérett lett. A településvezető hozzátette ugyanakkor, hogy a beruházásnak nem volt feltétele, hogy erdő is legyen a lombkoronasétány körül.

Filemon március végén ígéretet tett rá, hogy rövid időn belül elkezdik betelepíteni a sétány körül kivágott erdőt „gyorsan növő” fákkal, és az ATV információi szerint a napokban valóban megkezdődött az erdőtelepítés.

A terület a lap beszámolója szerint egyébként tényleg magánterület: a tulajdonosa Filemon Mihály, Nyírmártonfalva polgármestere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik