Belföld

Lelövéssel fenyegették a trafikosnőt, ő látni akarta a pisztolyt, majd hozta az állványt

police.hu
police.hu

Felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt állítja bíróság elé a Dunakeszi Járási Ügyészség azt a férfit, aki másfél évvel ezelőtt ki akart rabolni egy Dunakeszin található dohányboltot de az eladó megakadályozta ebben.

Nisóczi József Levente, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy hat év börtönt, hat év közügyektől eltiltást és pénzbüntetést kértek a vádlottra.

A vádirat szerint a férfi belépett a trafikba, s a bevételt és elektromos cigarettákat követelt az eladótól azzal, hogy pisztoly van nála és lelövi, ha nem adja át a követelt dolgokat. Az eladónő azonban finoman szólva sem ijedt meg tőle, hanem arra kérte az elkövetőt, hogy mutassa meg a fegyverét.

A férfi ekkor előkapott egy tapétavágó kést és azzal fenyegette a nőt, hogy bemegy a pult mögé és megszúrja. A bátor eladónő azonban közölte vele, hogy nem ad át semmit és hamarosan érkezik a rendőrség.

Erre a támadó letépte a pultot bevásárlótértől elválasztó plexit. Az eladónő ekkor felkapott egy állványt és azzal tartotta távol magától a férfit, aki az ellenállásnak köszönhetően rövid időn belül elmenekült. A tettest végül tavaly májusban sikerült elfogni. Az ügyész elmondta még, hogy a vádlott részbeni beismerő vallomást tett a nyomozat szakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik