Belföld

Nem Karácsony Gergely fog dönteni a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről

Horváth Júlia / 24.hu
Horváth Júlia / 24.hu

A Jazzy Rádió Business Class című műsorának vendége volt kedd reggel Karácsony Gergely főpolgármester, aki a Ferenc pápával való találkozás felelevenítése után beszélt a főváros anyagi helyzetéről és a Lánchíd forgalmi rendjéről is.

Az Index által szemlézett beszélgetésben Karácsony emlékeztetett, hogy Budapest túléló üzemmódba kapcsolt, és hogy levegőhöz jussanak a kormány által kivetett szolidaritási hozzájárulás igája alól, 17 milliárd forintos hitelt vennének fel. Mint mondta, a főváros hitelképes, a tranzakció nyélbe ütéséhez most a kormányzati jóváhagyást várják. Emiatt találkozik hamarosan a kormány tagjaival.

 Tök normális a viszonyom velük, simán leülnek velem beszélgetni, ha van arra hajlandóság. Ha viszont az a politikai szándék, hogy Budapest belezuhanjon a szakadékba, akkor az fog történni

– mondta.

A Lánchíddal kapcsolatban pedig elmondta, hogy a felújítás a terveknek megfelelően halad, most épp azt a részt újítják, ahol a gyalogosok közlekednek, miközben már a tanulmányt is kézhez vették, ami az autóforgalom változásáról készült a hidakon. Neki személy szerint tetszik az a forgalmi rend, ami jelenleg fennáll a hídon, de a végső döntést nem ő fogja kimondnai.

Azt akarom, hogy a lakosok érezzék, hogy ők a főnökeim. A budapestiek négy kérdésről szavazhatnak majd. Be kell vonni az embereket a döntéshozatali folyamatokba, információkkal kell őket ellátni, így lehet racionális döntéseket hozni

– mondta Karácsony, megerősítve, hogy szavazással fognak dönteni a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik