Belföld

Jogerősen tíz évet kapott az ököritófülpösi feleséggyilkos: „Ha tehetném, visszafordítanám az időt”

Jogerősen tíz év börtönre és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a férfit, aki tavaly januárban féltékenységből megfojtotta a feleségét Ököritófülpösön.

Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője megkeresésünkre azt mondta, hogy a férfi feltételesen sem bocsátható szabadlábra, azaz a büntetését teljes egészében le kell ülnie.

M. T. a 21 évvel fiatalabb feleségével és a kiskorú gyermekükkel élt Ököritófülpösön. Házastársi kapcsolatuk megromlott, gyakoriak voltak köztük a veszekedések, melynek kiváltó oka a családfő beteges féltékenysége volt.

Tavaly január elsején összevesztek, majd a férfi megragadta az ágyban fekvő felesége nyakát és addig szorította, amíg meg nem halt. Ezután a konyhából magához vett egy kést, amivel öngyilkosságot kísérelt meg, majd reggel hét óra után felhívta a segélyhívót, hogy megölte a nejét.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, majd enyhítésért fellebbezett az elsőfokú ítélet után. Az ügyészség ellenben súlyosabb büntetés kiszabásárt fellebbezett.

A távmeghallgatással meghallgatott férfi a mai másodfokú tárgyaláson bocsánatot kért a hozzátartozóktól az utolsó szó jogán, és azt mondta, hogy nagyon megbánta és sajnálja a történteket. Elmondása szerint soha semmi dolga nem volt a törvénnyel, és ha tehetné akkor visszafordítaná az idő kerekét, hogy meg nem történtté tegye a történteket.

A Háger Tamás vezette tanácsot azonban nem különösebben hatotta meg a férfi bocsánatkérése, és helybenhagyták a Nyíregyházi Törvényszék korábbi büntetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik