Belföld

A BKK javaslata: autómentes legyen a Lánchíd

Balogh Zoltán / MTI
Balogh Zoltán / MTI

Maradjon a jelenlegi közlekedési rend a Lánchídon, azaz autók nem, csak buszok, biciklisek és taxisok járhassanak a hídon – ezt javasolja a BKK a vállalat friss jelentése szerint, írja a Telex. A tesztidőszakról készült jelentés szerint a lezárás miatt pedig a környező hidakon a forgalom csökkent, nem pedig nőtt.

A végső döntést a híd forgalmi rendjéről azonban nem a BKK és nem is Karácsony Gergely főpolgármester hozhatja majd meg, hanem a budapesti lakosok.

A BKK keddi sajtótájékoztatóján Walter Katalin vezérigazgató azt mondta:

A Lánchíd nem a múlt szimbóluma, hanem a jövőé és a haladásé.

Balogh Samu, Karácsony Gergely kabinetfőnöke pedig jelezte: ragaszkodtak ahhoz, hogy szakmai döntést hozzanak, ezért kérték fel a BKK-t, hogy készítsenek jelentést, de a végső szó a fővárosiaké.

Bodor Ádám, a BKK Mobilitásfejlesztés igazgatója arról beszélt, hogy a tesztidőszak  egyik látványos eredménye, hogy sokkal gyorsabbak lettek a buszok, a 16-os és a 105-ös busszal utazóknak nagyjából két percet tudnak megspórolni. A vizsgált időszakban egyébként a Waze adatai alapján 14 százalékkal csökkent a dugóban eltöltött idő egész Budapesten, munkanaponként pedig 40 ezer járművel csökkent a hidak összforgalma.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik