Belföld

A TV2 bocsánatot kért Donáth Annától

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Azt állították, hogy egy fiatalkorú lányt zaklatott a Momentum politikusa.

A TV2 Tények című műsora május 1-jén, az adás utolsó perceiben bocsánatot kért Donáth Annától, amiért 2019-ben azt állították róla, hogy szexuálisan zaklatott valakit. Erre a Media1 egyik olvasója figyelt fel. A beolvasott közlemény szerint a Tények még 2019. augusztus 12-én valótlanul híresztelte, hogy a Momentum politikusa szexuálisan zaklatott egy fiatalkorú lányt.

Ezzel megsértették Donáth Anna jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát.

A bíróság bocsánatkérésre, a jogsértő tartalom eltávolítására és sérelemdíj megfizetésére kötelezte a televíziót.

A Media1 emlékeztet rá, a TV2 csak azt követően közölte a bocsánatkérést, hogy bírósági végrehajtót rendeltek ki a céghez, amiért a Tények nem teljesítette a már 2022-ben jogerőssé vált bírósági ítéletet. Donáth Anna múlt hétfőn Facebook-bejegyzésben jelezte, a TV2-nek ez már a cégkivonatába is bekerült, ami gondot okozhat a médiacég pályázatainál.

Frissítünk!

Donáth Anna: ez nem bocsánatkérés

A politikus közösségi oldalán jelezte, a TV2 csak azt követően lépett, hogy végrehajtókat küldtek rá, és tartott a további következményektől, ami szerite azt „szimbolizálja, hogy morális értelemben mennyire eltorzult ez a rendszer, amiben élünk. Mi nem egy ilyen rendszerben akarjuk felnevelni a gyerekeinket. Mi arra akarjuk nevelni őket, hogy a bocsánatkérés vagy őszinte, vagy nem bocsánatkérés”. Azt írta, őszinteséget nem is várt a  propagandától.

A hazugság, a lejáratás a működésük alapja.

A Momentum politikusa jelezte, neki még viszonylag könnyű helyzete volt, jogászaikkal kész volt akár évekig pereskedni, de sok embernek nincs erre lehetősége, ha valamiért felemeli a hangját a hatalom ellen. Példának hozta, hogy a fideszes propagandisták korábban a tanárokat, most a középiskolás Pankotai Lilit támadják.

Azt továbbra sem tudni, hogy a TV2 mikor közli Juhász Péterről, az Együtt volt elnökéről azt a 16 bocsánatkérést, amelynek elmaradása miatt már többször végrehajtási bírságra kötelezte a bíróság a televíziót. A volt politikus a Magyar Újságírók Országos Szövetségénél etikai eljárást kezdeményezett, szerinte a TV2 Médiacsoport Zrt. vezérigazgatója, Pavel Stanchev a jogerős ítélet végrehajtásának elszabotálásával több ponton megsértette a MÚOSZ etikai szabályait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik