Belföld

Donáth Anna végrehajtókat küldött az Origóra, a TV2-re és a Ripostra

Február közepén Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője jogerősen pert nyert több kormánymédiummal, a TV2-vel, az Origóval és a Riposttal szemben is. Az ítélet szerint az említett csatornának és lapoknak el kellett volna távolítaniuk az összes olyan cikket, amiben valótlanul állították, hogy Donáth Anna zaklatott egy lányt, bocsánatkérő közleményt kellett volna közzétenniük, továbbá az említett orgánumokat összesen 4 millió forint sérelemdíj fizetésére is kötelezte a bíróság.

Mindebből máig nem sok valósult meg. A Momentum politikusa így ma bejegyzést tett közzé a Facebook-oldalán, melyben azt írja:

Végrehajtókat küldtem a propagandára, mert nem hajtották végre a bírósági ítéletet a kiszabott határidőn belül. El kellett volna tüntetniük az engem rágalmazó anyagaikat az oldalaikról, és bocsánatot is kellett volna kérniük a hazugságaikért.

Donáth említést tesz a neki megítélt sérelemdíjról is, amit ígérete szerint hasznos társadalmi célokra fog fordítani, feltéve ha hozzájut.

„Túlságosan elkényelmesedtek a rendszer kiszolgálói ebben az országban, és azt hiszik, hogy sérthetetlenek. A Momentum tesz azért, hogy ne érezzék biztonságban magukat azok, akik törvényt sértenek” – zárta bejegyzését a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik