Belföld

Eljött a nap, amikor Gyurcsány elismerte, hogy Karácsony jól döntött valamiben

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Az rtl.hu készített rövid interjút Gyurcsány Ferenccel, ebben a DK elnöke több ponton is elismerését fejezte ki Karácsony Gergely irányában.

A beszélgetés elején Gyurcsány elmondta, hogy még nem Karácsony a főpolgármester-jelöltjük.

Nincs napirenden a fővárossal való egyeztetések sora, lesz majd ilyen, természetesen.

Hozzátette: a legutolsó önkormányzati választás előtt még három hónappal, előválasztást tartottak. Hogy a Karácsonnyal kapcsolatos viták, neheztelések, kritikák, hogy néznek a DK-elnök fejében (elég harcias Karácsony, vagy sem?), Gyurcsány azt mondta:

Abban nincs vitám a főpolgármester úrral, hogy az az alapfeladat, hogy működjön a város. Amiben vitám van, az az, hogy ezzel a kormánnyal szemben, mi a helyes politikai magatartás.

A lényeg Gyurcsány szerint az, hogy lehet ebből a kormányból kipréselni azt, ami a budapestieknek jár. Hozzátette: ebben több út van, de ez nem azt jelenti, hogy mi nem ismerjük el, amit a fővárosért a főpolgármester úr tesz.

Ha választani kell, hogy a fővárosiak éljenek jól, vagy a kormány, akkor én a fővárosra szavazok.

Amikor azt kérdezték, hogy helyes lépés volt-e Karácsony részéről pert indítani a Pénzügyminisztériummal szemben, Gyurcsány azt mondta: igen, ez helyes döntés volt.

Azt is elmondta Gyurcsány, hogy nem keresték Karácsonyt azzal, hogy lépjen be a DK-ba, igaz, ő sem jelentkezett még.

Kapcsolódó
Reagált a kormány Karácsony túlélési tervére
„Elfogadhatatlan, hogy valaki nem tartja be a törvényeket, a főváros nem buzdíthat senkit törvénysértésre” – reagált az atv.hu-nak Karácsony Gergely

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik