Belföld

Elküldte a fegyveres rablót az újpesti dohánybolt eladónője

Egy újpesti dohányboltba fegyverrel vagy annak látszó tárggyal sétált be egy nő pénteken Újpesten, majd a bevétel átadását követelte. A Blikk birtokába jutott a biztonsági kamera felvétele a jelenetről, amin látszik, hogy egy nő – aki arcát sem takarta el a támadáshoz – némi szóváltást követően rászegezi a fegyvernek tűnő tárgyat az eladóra, amelyről azt mondta, „csőre van töltve”.

Az eladónő viszont végig meg tudta őrizni higgadtságát, az ajtó felé intett a nőnek – jelezve, hogy hívja a rendőröket –, aki el is hagyta a helyszínt. A Blikknek az esettel kapcsolatban elmondta:

Nem fogtam fel, hogy ilyen fényes nappal megtörténhet. Az adrenalin játszhatott velem, nem gondoltam bele, hogy le fog lőni. Rögtön utána fel is hívtam a főnököm, hogy nézze meg a kamerafelvételt, ez most tényleg megtörtént-e velem.

Mint mondta, az amatőr bűnöző másnap a testvérével együtt visszament a dohánybolthoz, és egy másik eladót próbáltak rávenni arra, vonják vissza a feljelentést.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lappal közölte, hogy rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik