Belföld

Délelőtt hajléktalanokkal, menekültekkel találkozik Ferenc pápa, délután golfkocsival jár majd körbe fiatalok között

Czeglédi Zsolt / MTI
Czeglédi Zsolt / MTI

Ma délelőtt vak gyerekekkel, majd menekültekkel, hajléktalanokkal, szegényekkel, délután pedig fiatalokkal találkozik Ferenc pápa magyarországi apostoli látogatása második napján.

Ferenc pápa szombat reggel magánlátogatást tesz a vak gyerekeket gondozó Boldog Batthyány-Strattmann László Otthonban. Az egyházfő ezt követően a budapesti Rózsák terén található Árpád-házi Szent Erzsébet-templomban szegényekkel és menekültekkel találkozik. A tervek szerint Ferenc pápa itt beszédet is mond majd. Az egyházfő találkozik a Röszkén 18 hónapig törvénytelenül fogva tartott keresztény iráni menekülttel is. Ezt követően átmegy a szintén a téren lévő Istenszülő oltalma-templomba a görögkatolikus közösséghez.

Szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában fiatalokkal találkozik. A tervek szerint Ferenc pápa golfkocsival jár majd körbe a fiatalok között. Az egyházfő este magántalálkozón fogadja a magyarországi jezsuita közösséget szálláshelyén, az Apostoli Nunciatúrán.

Akik autóval indulnak útnak a hétvégén, azoknak továbbra is érdemes figyelni az aktuális lezárásokat, parkolási változásokat, melyeket az alábbi cikkünkben szedtünk össze:

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik