Belföld

Megvan az ítélet a kegyetlen dunavarsányi rablógyilkosok ügyében

Ítéletet hozott a Budapest Környéki Törvényszék annak a bandának az ügyében, akik 2019 szilveszterének éjszakáján kiraboltak, és kivégeztek egy ötvenes éveiben járó férfit Dunavarsányban.

A Budapest Környéki Törvényszék tájékoztatása szerint az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott 2019 decemberének végén Dunavarsányba utazott, hogy hosszabb időt töltsön egyikük apjánál. Szilveszterkor csatlakozott hozzájuk az ötödrendű, fiatalkorú vádlott is, s az este folyamán mindannyian fogyasztottak alkoholt.

A terheltek összevesztek az apával, ezért távozniuk kellett a házból. Ekkor a fiatalkorú vádlott azt javasolta, hogy menjenek el az egyik ismerőséhez, hogy akár bűncselekmény árán is pénzt szerezzenek.

A terheltek beszélgettek és italoztak a házigazdával, később azonban vele szintén összevesztek, ezért onnan is távozniuk kellett. Ugyanakkor elhatározták, hogy visszatérnek, megölik a házigazdát, elveszik a pénzét, majd külföldre utaznak. Vissza is mentek, egyikük megütötte a sértettet, aki elesett, a fejét egy virágtartóba ütötte és elájult.

Az összes vádlott értékek után kutatott a házban. Amikor az áldozatuk magához tért, egyikük késsel az arcát és a csípőjét is megsebesítette. A vádlottak kisebb megszakításokkal bántalmazni kezdték a magatehetetlen férfit, miközben azt követelték tőle: árulja el, hol a pénze. Ketten egy több mint 50 kilogrammos étkezőasztalt borítottak a férfire, aki később meghalt.

Kapcsolódó
Dunavarsányi emberölés: egy 14 éves lány adta a tippet, hogy kihez menjenek pénzt szerezni
Már öt embert tartóztattak le a hátborzongató szilveszteri gyilkosság miatt.

A támadók az értéktárgyakkal távoztak a házból, a véres ruháikat pedig elégették.Az áldozat holttestét 2020 január 4-én találták meg. A törvényszék a vádirat legfontosabb pontjaival egyetértve az első-, a másod- és a harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölésben, míg a negyedrendűt társtettesként elkövetett rablásban mondta ki bűnösnek. Ezért őket 20, 16 és 18 év fegyház-, valamint 5 év börtönbüntetésre ítélte.

Három vádlott esetében az ítélet nem jogerős, a harmadrendű vádlott és védője azonban tudomásul vette a bíróság döntését. Az ötödrendű vádlottat a törvényszék március végén felmentette a társtettesként elkövetett emberölés miatt emelt vád alól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik