Belföld

Dunavarsányi emberölés: egy 14 éves lány adta a tippet, hogy kihez menjenek pénzt szerezni

Ötre bővült a gyanúsítottak köre a szilveszteri dunavarsányi gyilkossággal kapcsolatban. A letartóztatásban lévő család három tagján kívül egy 18 éves, valamint  egy 14 éves lányt is letartóztattak a bűncselekmény miatt. Úgy tudjuk, hogy az emberöléssel gyanúsított 18 éves fiatal lány az előzetesben lévő 19 éves fiú barátnője.

A pénteken letartóztatott 14 éves lány, J. A. O. pedig a gyilkosságban ugyancsak részt vevő N. Károlyné egyik rokonának a lánya. Információink szerint a tinilány a 14. születésnapja előtt pár nappal adta a tippet a család többi tagjának arra, hogy kihez menjenek pénzt szerezni.

Az elkövetők szilveszterkor egy rokonuknál iszogattak, majd este 11 körül átmentek az 56 éves férfihez. A férfival azonban italozás közben összeszólalkoztak, így távozniuk kellett.

Később azonban az elkövetők visszatértek és erőszakkal benyomultak a házba, ahol a nő élettársa, B. Krisztián eszméletlenre verte a férfit, míg családtagjai értékek után kutattak. A magához térő férfitől a 19 éves N. Tamás pénzt követelt, és hogy nyomatékot adjon a követelésének egy késsel megsebezte az arcát és a csípőjét is. Mindeközben 37 éves társa, B. Krisztián többször is fejbe, a 14 éves lány pedig hátba rúgta a férfit. A cselekménybe N. Károlyné is bekapcsolódott. A támadók végül mindenféle kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a férfi fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd ráborítottak egy asztalt.

A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak. Az áldozat holttestét négy nappal később találták meg.

Mivel a lány a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a 14. életévét, ezért vele szemben büntetés nem, csak intézkedés, így javítóintézeti nevelés alkalmazható. Tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára, a várható büntetési tételre, valamint a gyanúsított személyi és családi körülményeire tartani lehet attól, hogy megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. De fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon hagyása esetén a felelősségét alátámasztó adatot semmisítene meg.

A bíróság elrendelte fiatalkorú J. A. O. gyanúsított letartóztatását az elsőfokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb azonban egy hónap időtartamra. A letartóztatás végrehajtási helyeként pedig egy javítóintézetet jelölt meg.

A végzést az ügyész, a gyanúsított és védője tudomásul vette, a gyanúsított törvényes képviselője fellebbezéssel élt, így az nem végleges, de végrehajtható.

Fotó: police.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik