Belföld

Kövekkel dobálta meg a fivérét és a nőismerősét egy jászladányi férfi, homlokcsonttörést szenvedtek

Jogerősen is hat év börtönbüntetést kaphat az a jászladányi férfi, aki zsemleméretű kövekkel okozott súlyos sérülést a testvérének és az egyik nőismerősének. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség ugyanis arra tett indítványt, hogy a Szegedi Ítélőtábla hagyja helyben egy más ügyben már amúgy is börtönben ülő férfi büntetését.

Az elsőfokú ítélet szerint a férfi 2021 augusztusában ittasan megjelent nőismerőse házánál, ahol a férfi testvére is jelen volt, majd kötekedni kezdett a fivérével. A férfi a veszekedés hevében magához vett két zsemlenagyságú kődarabot a szomszéd ház udvaráról, és azokat nagy erővel a ház ajtajában álló testvére felé dobta.

Fivérének a felé repülő első kő elől sikerült ugyan elhajolnia, azonban az eltalálta a mögötte álló nő fejét. Az elkövető második dobása már a testvére homlokának csapódott. A férfi ezután sem hagyott fel a cselekményével, több kődarabot magához vett és dobott fivéréék irányába, azonban azok már további sérülést nem okoztak.

Az áldozatok nyolc napon túl gyógyuló homlokcsonttörés sérüléseket szenvedtek, azonban a bántalmazás alkalmas volt súlyosabb, életveszéllyel járó sérülés okozására is. A Szolnoki Törvényszék hat év börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a különös visszaeső férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt. Terhelt és védője enyhítésért fellebbezett.

A fellebbviteli főügyészség azonban arányosnak találta a kiszabott büntetést, és a büntetés helybenhagyását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik