Belföld

Budaházyék szabadulása: Ungár Péter szerint a Fidesz gesztust gyakorolt a szélsőjobbnak, Toroczkai szerint sokat küzdöttek ezért

Polgári Mulató Facebook oldala
Polgári Mulató Facebook oldala

Budaházyék szabadon engedésével Orbán Viktor újra politikai erőszakot zúdít Magyarország utcáira

– erről ír közleményében a Demokratikus Koalíció egy nappal azután, hogy a pápalátogatás alkalmából Novák Katalin úgy döntött, kegyelmet ad a Hunnia-perként ismertté vált ügyben jogerősen elítélteknek.

A DK értelmezése szerint „hűséges fideszes pártkatonaként, Orbán Viktor parancsára adott elnöki kegyelmet Novák Katalin a terrorizmusért jogerősen elítélt Budaházy Györgynek és bandájának. Ezzel Orbán Viktor olyan közveszélyes, szélsőjobboldali terroristákat szabadított rá újra Magyarországra, akik rálőttek és Molotov-koktélokat dobtak baloldali politikusok házaira, szórakozóhelyekre, továbbá embereket vertek össze a nyílt utcán.”

A Demokratikus Koalíció közleményében arról ír, hogy „az Orbán-kormány leváltása után Budaházy és társai vissza fognak kerülni a börtönbe”.

A DK-hot hasonlóan az LMP is elítélte Novák döntését. Szerintük az, hogy a köztársasági elnök milyen ügyben ad elnöki kegyelmet, egyértelműen értékválasztás kérdése.

Az értékválasztás ebben az esetben téves, hamis és hazug. Budaházy György úgy kapott kegyelmet, hogy rengetegen kisebb súlyú, az államrend ellen nem irányuló bűncselekményekért nem kapta meg sok más elkövető. Valljuk be őszintén: ez semmi más, mint a Fidesz politikailag kiszámított gesztusa a magyar szélsőjobbnak

– írta Ungár Péter, az LMP társelnöke közleményében.

Budaházy Gyuriék szabadok végre!

– így örült Twitter oldalán a szabadulás tényének Toroczkai László. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke úgy értékelte a helyzetet, hogy „az összes hazafi végre szabad ember!” Toroczkai megjegyezte azt is, hogy „sokat és sokan küzdöttek ezért minden látható és nem látható fronton.”

Csütörtökön felnyergelt lóval várták Budaházyt barátai a börtön előtt.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik