Belföld

Lecserélik a MÁV és a Volánbusz vezetőségét

Lázár János építési és közlekedési miniszter felkérésére ismert menedzserek és üzletemberek kerülnek a MÁV és a Volánbusz vezetésébe, de több feladatot kap Németh Lászlóné, egykori fejlesztési miniszter is – írja az Mfor a hozzákerült dokumentumok alapján.

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóságának elnöke Lepsényi István, a Magyar Suzuki korábbi vezérigazgatója, a Knorr – Bremse Fékrendszerek Kft. korábbi ügyvezető igazgatója, korábbi államtitkár, a Hidrogén Szövetség elnöke lesz. Az igazgatóságban többek között helyet foglal majd Wáberer György, a Waberer’s International alapítója, korábbi tulajdonosa, illetve Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Ipari Kamara elnöke is.

A MÁV felügyelőbizottságát Baranyay László, az MFB korábbi elnök-vezérigazgatója, az EIB igazgatója vezeti majd, az fb-tagok között pedig ott lesz Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara korábbi elnöke.

MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. Igazgatóságának elnöke Barna Zsolt, a Waberer’s International vezérigazgatója, a tagok pedig többek között ifj. Chikán Attila – az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. Vezérigazgatója, és Németh Lászlóné.

A MÁV-START felügyelőbizottságát Hegedűs Éva – a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója fogja vezetni, míg a VOLÁNBUSZ Közlekedési Zrt., igazgatósági elnöke korábbi cikkünknek megfelelően Vida József bankár lesz, miközben a tagok közé beül Magyar Péter, a Diákhitel Központ korábbi vezérigazgatója, Varga Judit igazságügyi miniszter válófélben lévő férje.

Az Mfor által közzétett listát később egy Facebook-posztban megerősítette Lázár János is. A miniszter azt írta:

Az igazgatóságokban és a felügyelőbizottságokban a politika helyett az új piaci tudásnak adok elsőbbséget, az operatív irányításban pedig továbbra is a MÁV-Volán csoport vezérigazgatóira építek – ez a lényege a ma bejelentett változásoknak. Büszke vagyok rá, hogy ilyen kaliberű emberek mondtak igent a hívásomra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik