Belföld

„Elkaptam és befogtam a száját, mert segítségért kiabált, és nem akartam, hogy meghallják”

police.hu
police.hu

Követett, majd belekötött  és kirabolt két tini egy férfit a nagykátai vasútállomáson. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy kamaszokból álló társaság egyik tagja cigarettát és pénzt követelt egy 66 éves férfitól a Szolnokról Budapest felé közlekedő vonaton.

A férfi cigit adott neki, de pénzt nem. Amikor a nagykátai állomáson leszálltak, a társaság két tagja az aluljáró lépcsőjénél bevárta és útját állta a férfinek A 17 éves kamasz pénzt követelt áldozatától, de ő ezt megtagadta. Erre támadója úgy meglökte, hogy elesett és beverte a fejét.

Próbált feltápászkodni, mire a fiatalok visszalökték, majd dulakodni kezdtek, miközben folyamatosan pénzt követeltek. A 15 éves fiú átfogta az áldozata fejét, illetve befogta a száját, majd idősebb társa a férfi kabátjának belső zsebéből kirángatta a pénztárcáját a benne lévő 46 ezer 500 forinttal, valamint bankkártyával és személyes iratokkal együtt, de még a cigarettáját is elvették, majd elmenekültek a helyszínről.

police.hu

A támadás során az áldozat könnyű sérülést szenvedett. A nagykátai nyomozók azonosították s elfogták a két fiatalt. A tinédzserek egybehangzóan beismerték a rablást. A 15 éves támadó úgy fogalmazott:

Elkaptam őt és befogtam a száját, mert ez az ember segítségéért kiabált és nem akartam, hogy ezt bárki meghallja

– idézte a rendőrség a vallomását.

Azt sem tagadták, hogy a zsákmányolt pénzt elköltötték, a pénztárcát pedig egy közeli vízelvezető csőbe rejtették el. 17 éves társa visszafogottabban nyilatkozott, nagyon sajnálta és megbánta tettét. A rablással gyanúsított férfiakat letartóztatták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik