Belföld

Letartóztatták a testvérpárt, akik maszkban, késsel támadtak két sétáló párra Albertirsán

Elfogták a ceglédi rendőrök azt a testvérpárt, akik maszkban, késsel támadtak egy tini párra és egy házaspárra Albertirsán. A bíróság letartóztatta a két férfit.

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint húsvét hétfőre virradóra kaptak bejelentést arról, hogy két maszkos fiatal férfi késsel kirabolt egy fiatal párt Albertirsa központjában.

A hangjukat elváltoztató, maszkos rablók értékeket és pénzt követeltek a tiniktől. Egyikük ellenállt, mire támadója ököllel halántékon ütötte. A csapás megtette hatását, a pár két telefont, egy headset-et és néhány ezer forintot átadott félelmében.

A ceglédi nyomozók még be sem fejezték a helyszíni szemlét, amikor jött a következő, az előzővel kísérteties hasonlóságot mutató rablásról szóló jelzés. A maszkos fiatalok egy házaspárra támadtak késsel a település másik részén, s a pénzüket követelték.

A házaspár férfi tagja „megálljt parancsolt” késes támadójának és szembeszállt vele, miközben felesége a rabló társával dulakodott. Az 56 éves férj végül lefegyverezte a késes elkövetőt, mire a maszkos fiatalok elszaladtak a helyszínről.

police.hu

A helyi testvérpárt, a 22 éves T. Sándort, valamint 17 éves öccsét elfogták, és letartóztatták. A munkanélküli fivérek beismerték a bűnösségüket. Elmondták, hogy felfegyverkeztek, majd rabolni indultak, hogy abból biztosítsák a drogadagjukat.

Először egy kocsmát néztek ki, de ott sokan voltak, ezért tovább álltak. Az irsai fiatalok egyik kedvenc találka helyére mentek, ahol kiraboltak egy tini párt.. Pillanatok alatt elköltötték a zsákmányt, ezért kor és testfelépítés alapján kerestek egy könnyen megtámadható áldozatot. Alábecsülték a házaspárt, mert szembe szálltak velük.

Az azóta letartóztatott testvérpár ellen felfegyverkezve, bűnszövetségben elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik