Belföld

Három és fél évet kértek a csurgói nőre, aki elkábította és lenyúlta az ismerősét

Rablás bűntette miatt állítja bíróság elé a Nagyatádi Járási Ügyészség azt a harmincas éveiben járó csurgói nőt, aki altató hatású gyógyszert adott ismerősének azért, hogy megszerezze a pénzét.

Mónok Andrea, a Somogy Vármegyei Főügyészség szóvivője az üggyel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy 3 év 6 hónap börtönbüntetést kértek a bűnösségét beismerő nőre.

A vádirat szerint a Csurgón lakó nő ismerősi viszonyban volt a Németországban élő férfival, aki egy telefon eladása miatt látogatta meg őt másfél évvel ezelőtt. A férfi kulccsal zárható aktatáskájában jelentős összegű készpénz is volt, mert fel akarta újítani a magyarországi ingatlanát.

Amíg a férfi adatokat mentett le a telefonról, addig a nő kiszúrta, hogy pénz van nála, s elhatározta, hogy megszerzi annak egy részét. Porrá zúzott egy tablettát az általa használt nyugtatókból, majd üdítőbe keverte és megkínálta vele a gyanútlan férfit.

A férfi a gyógyszerben lévő hatóanyagtól rövid időn belül elaludt. A nő feltörte az aktatáskát, és lenyúlt belőle 250 ezer forintnyi eurót. A férfit annyira kiütötte a gyógyszer, hogy csak másnap reggel ébredt fel, és ekkor vette észre a pénze hiányát.

A nő először tagadta, hogy köze lenne a készpénz eltűnéséhez, de aztán elismerte, hogy ő vette el, ám ennek ellenére sem adta vissza az áldozatának. Az ügyészség 3 és fél év börtönnel díjazná a cselekményét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik