Belföld

Utánfutóval szórt szét egy tonna rothadó haltetemet egy férfi a hajdúsági termőföldön

Vádat emeltek az ellen a 40 éves férfi ellen, aki egy tonna, rothadó haltetemet borított egy termőföldre még tavaly áprilisban, számolt be róla az ATV Híradó.

A hajdúsági Gáborján határában van a terület, ahova az elhullott állatokat kiszórták. A telek tulajdonosa arról beszélt,

mi nem tudjuk hány mázsa hal volt lepakolva. Értesítettük a hatóságokat, további intézkedésre, hogy szállítsák innét el a tetemet, mert már két-három napos volt és már sirályok is voltak.

A vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyében lévő halastó tulajdonosa, azonban üzemeltetési engedély nélkül tenyésztett abban különböző fajtájú halakat. 2022 tavaszán észlelte, hogy a vízben jelentős oxigénhiány lépett fel, ezért nagy mennyiségű volt a halpusztulás – közölte Szűcs Erika, a Hajdú-Bihar vármegyei Főügyészség szóvivője.

Hozzátette: a tó tulajdonosa ezt követően több mint egy héten keresztül egy utánfutóval hordta a mezőgazdasági területre a haltetemeket. Ezzel többszörösen is megsértette a szabályokat. Engedélye sem volt a tulajdonostól és az állati maradványok szállítását sem végezhette volna.

A tó tulajdonosa ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat az ügyészség. A bíróságnak azt javasolták, hogy tárgyalás megtartása nélkül, pénzbírságra büntesse az ügy vádlottját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik