Belföld

Biodóm: ha nem kapnak pénzt, Karácsonyék bezárják, a kulcsokat pedig odaadják a kormánynak

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Kiss Ambrus, általános főpolgármester-helyettes beszélt a nehéz sorsú Biodóm helyzetéről és kilátásairól az Inforádióban.

Egyelőre ugyanakkor nincs semmi pozitív fejlemény a félbehagyott Biodómmal kapcsolatban, melynek állagmegőrzése is elképesztő költségeket jelent.

Kiss kijelentette: „nincsenek érdemi tárgyalások a főváros és a kormány között a Biodómról”.

A fővárosi önkormányzatban jelenleg azt mérlegelik, hogy január elsejétől lekapcsolják-e a félkész létesítmény energiaellátását és megszüntetik az őrzését.

Ha a kormány nem ad forrást a fővárosnak a Biodómra, akkor Budapest leválasztja a telket és odaadja a kulcsokat a kormányzatnak, rájuk bízva az intézményt. Kezdjenek vele amit akarnak, hiszen nem a főváros pénze és döntése van emögött a projekt mögött

– mondta az InfoRádióban Kiss Ambrus.

Hozzátette: a főváros nem kíván a fejlesztésbe forrást beleadni, épp elég, hogy az őrzésére, a fűtésére költenie kell.

Erre rákényszerül, hiszen, mint korábban a Biodóm-projektet is felügyelő Bősz Anett az InfoRádióban elmondta, fűtés híján egyszerűen “összeeshet” a félkész létesítmény teteje.

Kiss Ambrus most kijelentette:

Abban reménykedem, hogy előbb-utóbb a kormány eldönti, mit szeretne kezdeni ezzel a telekkel és a félig felépített intézményével. Mi készek vagyunk továbbra is arra, hogy ezt nekik adjuk, és akkor befejezhetik.

Az átadást már több mint egy éve felvetette az önkormányzat, de erre egyelőre nem került sor.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik