Belföld

Mellébeszélt az államtitkár, amikor megkérdezték, hogy akkumulátor-újrahasznosító telepet építenek-e

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Két egyszerű kérdést tett fel Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszternek Szabó Tímea párbeszédes képviselő, miután a sajtó beszámolt róla, hogy Rákay Philip Fidesz-közeli műsorvezető-rendező 42 hektáros területet vásárolt a kormány által különleges gazdasági övezetté nyilvánított rácalmási ipari parkban. Rákay ugyanis azt közölte, hogy jelentős fejlesztést szeretne véghez vinni, majd értékesítené az ingatlant, a helyiek pedig amiatt aggódnak, hogy a területen akkumulátor-újrahasznosító telep épül.

Szabó ezért megkérdezte, hogy

  • van-e tudomása arról, hogy Rácalmáson akkumulátor-újrahasznosító üzem létesül
  • ha nem akkumulátorbontó, akkor milyen beruházás fog megvalósulni?

Nagy Márton helyett Fónagy Jánosválaszolt”. Érdemi feleletet egyik kérdésre sem adott, igaz, nem is cáfolta az akkumulátor-bontó létesítésének tervét, ami rossz hír lehet a rácalmásiaknak és a környéken élőknek.

„A piacgazdaság szellemében magánszemélyek saját belátásuk szerint vásárolhatnak ingatlant és hajtanak végre beruházásokat. A megvalósítás, illetve a működés során a vonatkozó jogszabályokat mindenkinek be kell tartani, ezeket az állami szervek ellenőrzik” – írta Fónagy az ellenzéki képviselőnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik