Belföld

„Lehet menni csecsenekkel keménykedni!” – üzente a zaklatással vádolt kárpátaljai vendégmunkásoknak Kerepes polgármestere

Gyuricza László polgármester Facebook oldala
Gyuricza László polgármester Facebook oldala

Fiatal lányokat követtek, zaklattak, sírva kellett menekülniük. Miután beszéltem a sértettek szüleivel, felkerestük a problémás családokat

– fogalmaz Facebook-bejegyzésében Gyuricza László, a Pest megyei Kerepes polgármestere, aki egy közel négy perces videóban mutatta be, hogyan kell rendet tenni a vendégmunkások között.

A videó elején a városvezető az önkormányzati rendészeknek, polgárőröknek és rendőröknek adja ki az utasítást: „nem az a cél, hogy túltoljuk, hanem, hogy erősítsük a lakosság szubjektív biztonságérzetét”.  Gyuricza elfogadhatatlannak tartja, hogy nőket félemlítsenek meg hazafelé menet, ezért „erős, demonstratív mozgást” szeretne a városon belül. A beszédet követően akciófilmbe illő képsorokon látjuk, ahogy a hatóságok nagy erőkkel felvonulnak a munkásszálláson.

„Kettő bejelentést kaptam. Ki volt az a három kölök, aki keménykedett itt a fiatal lányokkal? Ki volt az a három” – kérdi indulatosan a kárpátaljai vendégmunkásoktól Gyuricza.

Itt egy légyzümmögést sem akarok hallani. Május elsejéig szedik a sátorfájukat. El fognak innen menni. Nem vagyok hajlandó eltűrni, ahogy viselkednek

– fegyelmez a polgármester, miközben drámai, akciófilmekből ismerős hangeffektek kúsznak be.

Lehet menni csecsenekkel keménykedni! Becsüljék meg, hogy befogadtuk ide magukat!

– nyomatékosít Gyuricza.

A polgármester ezt követően elmondja, hogy a Wéber Ede utcai munkásszállóról kapott bejelentést, arról, hogy a kárpátaljai vendégmunkások szombaton és szerda este vegzáltak egy 16 éves lányt és egy 22 éves nőt. Ezzel szemben zéró toleranciát hirdet a polgármester.

Gyuricza azt is megmutatta, hol kéne biztonsági kamerákat felszerelni a HÉV-megállóban, továbbá sürgette a MÁV-ot, hogy a szerelvényeken is helyezzenek el megfigyelő berendezéseket.

Tavaly augusztusban Kerepes polgármestere a Facebook-oldalán tett közzé videót egy HÉV-megállóban maszturbáló férfiről, miután az két nap alatt sem volt hajlandó feladni magát. „Édes egykomám, ha a térfigyelő alatt pergeted a mézet, a következőt kockáztatod: ha két napon belül nem jelentkezel a rendőrségen, akkor felkerül az internetre a kézimunkádról a full-HD felvétel”, fogalmazott akkor Gyuricza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik